ΚΕΡΑΤΙΝΗ όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την κάνετε

Κερατίνη για ολόισια μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την κάνετε.

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί «μακάρι να ήταν πιο λεία τα μαλλιά μου» ή «μακάρι να ειναι ίσια και να μην φρίζαραν»; Οι περισσότερες από εμάς το κάνουμε καθημερινά, ειδικά όταν πρέπει να τα ισιώσουμε με το σεσουάρ ή το σίδερο πριν φύγουμε για τη δουλειά. Λύση υπάρχει φυσικά και ακούει στο όνομα ΚΕΡΑΤΙΝΗ, αλλά αυτό σίγουρα το έχετε ήδη ακούσει.

Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης υπόσχεται να αφήσει τα μαλλιά ίσια, λαμπερά και απαλά και απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν σπαστά μαλλιά με τάση να φριζάρουν. Παρόλα αυτά, σίγουρα έχετε ακούσει πως οι ισιωτικές μέθοδοι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά σας, αλλά αυτό δεν ισχύει για την θεραπεία κερατίνης.

Όπως αποκαλύπτει το ίδιο της το όνομα, η κερατίνη είναι μία θεραπεία που βασίζεται στην κερατίνη, μία πρωτεΐνη δηλαδή που υπάρχει ήδη στην τρίχα (είναι το βασικό δομικό συστατικό της), αλλά και στα νύχια, τα δόντια και το δέρμα μας. Καθώς τα χρόνια περνούν, η κερατίνη φθείρεται, μειώνεται, με τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άτονα, θολά και να σπάνε εύκολα. Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά ξαναγεμίζει με την πρωτεΐνη αυτή τα μαλλιά, επιδιορθώνοντας την ποιότητά τους.

Αφού βγάλαμε από τη μέση την άδικη κακή φήμη που της έχουν «κολλήσει» πολλοί, να σας πούμε τι χρειάζεται να ξέρετε πρακτικά.

Θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αφού δεν θα τα ταλαιπωρείτε καθημερινά με σεσουάρ και πρέσες.
Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια, μπορείτε να κάνετε κερατίνη, ώστε να τα βοηθήσετε να δείχνουν πιο υγιή.
Τα θεαματικά αποτελέσματα θα κρατήσουν 3-4 μήνες και μετά σταδιακά θα φθίνουν, οπότε καλό είναι να ανανεώνετε το ραντεβού με τον κομμωτή σας ανά εξάμηνο.
Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και γίνεται πάντα –μα πάντα- στο κομμωτήριο από επαγγελματίες.
Μετά  την διαδικασία θα πρέπει να μην βρέξετε τα μαλλιά σας, να μην τα πιάσετε κοτσίδα ή να τα «τσακίσετε» με οποιονδήποτε τρόπο.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα σαμπουάν χωρίς sulfates που παρατείνουν τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 175.